Sa ovim pitanjem se često susrećemo, pa ćemo pokušati u seriji tekstova da objasnimo neke od znakova koji ukazuju na neverstvo.  Bitno je naglasiti da su svi znaci u tekstovima informativnog karaktera, niko ne bi trebalo da donosi nagle i preke odluke o životu bez šanse da sa partnerom razreši nesporazume.

Ako nije moguće razgovorom i razumevanjem rešiti  nesporazume tu su stručnjaci za bračne probleme. Na kraju licencirani privatni detektivi su tu da vam pomognu da pronađete istinu, potvrdite ili opovrgnete sumnje.

  1. Vanbračne afere se retko dešavaju u toku večeri. Naime bračni parovi slobodno vreme provode zajedno, kasno poslepodne ili uveče nakon posla. Ako do afere dođe najčešće se dešava prepodne pre posla ili neposredno nakon posla. Tipični izgovori su poslovni sastanci, trening u teretani ili neka slična sportska aktivnost, iznenadno povećanje obima posla i slično.
  2. Nije retko da će žene pokazivati manje seksualnih potreba dok je kod muškaraca čest obrnut slučaj, pa tako da muškarci pokazuju povećan seksualni nagon. Aktivan seksualni život često obmane supruge navodeći da nema razloga za sumnju.
  3. I muškarci i žene učestalo pričaju o partneru u vanbračnoj aferi, daju bezazlene ili čak omalovažavajuće komentare o osobi sa kojom su u vanbračnoj vezi. Iako deluje kontra-indikativno, na ovaj način zapravo neverni partner na taj način pokušava da skrene pažnju i otkloni sumnju sa te osobe.
  4. Muškarci koji su ušli u vanbračnu aferu će posvećivati više pažnje svom izgledu, iznenadno „lickanje“ posebno je sumnjivo kod muškaraca koji do tada nisu previše pažnje posvećivali svom izgledu. Sa druge strane jedno od prvih stvari na koje se žene često odlučuju je kupovina novog donjeg veša.
  5. Ako partner iznenada počne da preterano „čuva“ svoj mobilni telefon, noseći ga svuda sa sobom, to je razlog za brigu. Iako smo svi vezani za naše telefone, preterana briga je svakako nešto što ne treba olako shvatiti.
  6. Iznenadno skrivanje finansija od partnera je ozbiljna indikacija vanbračne afere, mada može ukazivati i na mnoge druge probleme.