KORPORATIVNA BEZBEDNOST

OPEN SOURCE INTELLIGENCE, COMPETITIVE INTELLIGENCE I DUE DILLIGENCE.

Šta je Open source intelligence (OSNIT)?

Open source intelligence (OSNIT) je definisanje, prikupljanje, analiza i korišćenje podataka prikupljenih iz javno dostupnih tj. otvorenih izvora podataka.

Izvori ovih podataka su mediji, internet (uključujući Dark and Deep web), javno objavljene informacije od strane državnih institucija, profesionalni i akademski radovi i studije, komercijalni podaci i podaci iz sivih izvora (neobjavljenih radova, newslettera, tehničkih izveštaja, biznis izveštaja i sl.)
Korisnici OSINT-a su apsolutno svi, od države i zvaničnih institucija preko kompanija do fizičkih lica.

Ko može da se bavi OSNIT-om?

Apsolutno svako može da se bavi OSINT-om, ali je ključno da je krajnji rezultat tj. informacija dobijena OSINT-om vredna samo ako vam donosi prednost u donošenju poslovnih ili životnih odluka.

Detektivska agencija SPI raspolaže višedecenijskim iskustvom i znanjem u prikupljanju informacija, kao i visokokvalifikovanim stručnjacima, pa smo u mogućnosti da izvršimo sve potrebne i važne zadatke pri pribavljanju informacija od značaja.

Zašto vam je potreban OSINT?

Pre nego što donesete bitnu odluku u poslu ili životu potrebna vam je ta ključna informacija koja će vam pomoći da se odlučite za najbolju opciju.

Pre stupanja u poslovni odnos sa novim saradnikom, dobavljačem ili klijentom, pre otvaranja novih ekspozitura, pre započinjanja nove investicije, ako vam trebaju relevantne informacije ili vam je potreban kompleksan program prikupljanja i praćenja promena podataka tokom vremena pozovite nas i  naš tim će vam biti na raspolaganju.

Ako ipak želite da vaša kompanija samostalno obavlja OSINT, mi vam možemo praktično i savetodavno pomoći u formiranju OSINT elemenata.

Šta je Competitive intelligence (CI)?

Competitve intelligence (CI) je definisanje, prikupljanje, analiza i distribucija informacija o proizvodima, kupcima, konkurenciji i ostalim elementima koji su neophodni kako bi odgovorna lica, menadžeri i direktori donosili prave odluke u poslovanju.

Pojam OSINT-a i competitive intelligence-a se, iako su slični, često mešaju, pre svega zato što se u CI vrlo često koriste i druge vrste prikupljanja podataka.

Kako se ne tako retko informacije, koje se dobijaju competitive intelligence-om, dobijaju prikupljanjem poslovnih tajni, informacijama od strane zaposlenih, nelegalnim elektronskim nadzorom i hakovanjem, raznim agresivnim tehnikama za narušavanje integriteta, od izuzetne je važnosti da kompanije prikupljaju svoje informacije na legalan, legitiman i etički način.

Veoma često je tanka linija između industrijske špijunaže i CI.
SPI logo - OTKRIJTE ISTINU

Mi vam nudimo usluge:

  • Savetovanja u sprečavanju odavanja poslovnih tajni

  • Prikupljanje, obrada i analiza javnih izvora podataka o kompaniji u domenu preventive

  • Uspostavljanje CI funkcije na legalan i etički način

  • Usluge competitive intelligence-a (CI)

Tim detektivske agencije SPI je sastavljen od eksperata, koji imaju višedecenijsko iskustvo u detektivskim poslovima i istragama (MUP R. Srbije, BIA i Vojske R. Srbije
SPI logo - OTKRIJTE ISTINU

Šta je Due Dilligence?

Za razliku od tradicionalnog Due Dilligence-a koji se usredsređuje na finansijske i komercijalne rizike tim detektivske agencije SPI je prihvatio modernu praksu koncentrisanja i na ostale rizike, pre svega na osobe koje stoje iza kompanija, poslovnih ponuda i predloga.
Naša znanja i iskustva fokusirana su na lociranje mogućih crvenih zastavica, razumevanje situacija, ponašanja i osobina ljudi i kompanija koja su cilj naših istraga, a sve u cilju da vam pomognemo da donesete važne odluke imajući sve informacije od značaja u vidu.
Naš fokus je na praćenju socijalnih medija, dark i deep weba, medijskih vesti, reputacionih rizika, online ranjivosti.

Šta nas izdvaja od drugih?

Kada OSINT analize, Competitive intelligence i Due dilligence ne daju željene rezultate ili su nekompletni, detektivska agencija SPI izdvaja mogućnost da na terenu, u razgovoru sa ljudima, uveravanjem u činjenice i primenom raznih istražnih metoda upotpuni rezultate i pruži vam pravu informaciju.
Kao licencirana istražiteljska kompanija, imamo zakonske mogućnosti da primenjujemo metode i tehnike koje kompanije koje imaju mogućnost samo online prikupljanja informacija.
Naši istražitelji imaju decenije iskustva u istragama i analizama i što je najvažnije to čine poštujući zakone i etičke standarde. Takva praksa vam ne donosi nikakav rizik, a obezbeđuje brze i precizne informacije.
).

Konsultacije sa nama možete obaviti veoma brzo, poverljivo i besplatno.